Dopesick, un serial ce merită să fie descoperit

Cu un casting de cinci stele, noul serial Dopesick de pe Disney+ este cel care exploreaza si ne prezinta dezvoltarea uneia din cele mai rele epidemii de droguri din Statele Unite legata de OxyContin.

Inspirat in parte din romanul lui Beth Macy, Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Conpagny That Addicted America, noul mini serial al lui Danny Strong, se intereseaza despre scandalul izbucnit in jurul dependentei de opioide si mai ales de OxyContin, care inca mai continua sa frapeze Statele Unite.

Se urmareste astfel cum a luat nastere aceasta criza, din dorinta Purdue Pharma si a familiei Sackler de a castiga mai multi bani, din dorinta pacientilor deveniti dependenti de acest antalgic, trecand si prin ancheta dusa de DEA.

Castingul este unul de cinci stele. Michael Keaton, din Batman sau Spotlight are rolul lui Dr. Finnix, Rosario Dawson, din Luke Cage, in rolul unui agent DEA sau Michael Stuhlbarg, din A Serious Man pot fi admirati in acest serial.

Will Poulter, Kaytlin Dever si Peter Sarsgaad, fac si ei parte din casting.

Serialul Dopesick seamana putin The Resident, prin temele sale abordate sau din alte seriale care se inspira din ce in ce mai mult din scandalurile din lumea medicala.

De altfel, fanii serialelor inspirate din fapte reale precum Chernbyl vor aprecia cu siguranta acest serial. Este vorba despre un mini serial foarte documentat care imbina anchetele cu portretele foarte intimiste ale personajelor, toate pentru un rezultat extrem de bulversant si de interesant.

Serialul prezinta deci fapte reale, dar prezinta si unele personaje fictive cu altele care exista in viata reala, pentru a prezenta evenimentele care au facut sa explodeze numarul celor care au debit dependenti de OxyCotin din mai multe puncte de vedere. Cel al familiei Sackler, al celor care au vandut produsul sau al medicilor care l-au prescris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole

Night Teeth: Debby Ryan și Lucy Fry, vampiri într-un thriller apatic

In timp ce Halloween se apropie cu pasi repezi, Netflix isi imbogateste pe zi ce trece catalogul cu filme horror. De data aceasta este vorba despre Night Teeth, un thriller cu vampiri stilat insa extrem de apatic. Totul incepe cu ruptura unui pact secular intre oameni si vampiri. Diferitele cartiere din Los Angeles sunt controlate […]

Read More
Articole

The Unusual Suspects, un Big Little Lies australian

Disponibil pe OCS, The Unusual Suspects este un mini-serial Australian foarte interesant care va fi cu siguranta pe placul fanilor Big Little Lies. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta comedie neagra cu Miranda Otto. La periferia orasului Sidney, in Australia, dupa furtul unui colier de mai multe milioane de dolari, femei din diferite medii […]

Read More
Articole

Ce te așteaptă în luna Decembrie pe Netflix?

Luna decembrie este in mod traditional foarte incarcata pe Netflix. Si acest an nu face nici el exceptie de la regula. Platforma de streaming a dezvaluit un program foarte incarcat de savurat. Iata care sunt serialele de urmarit in luna decembrie 2022. La Casa de Papel, a cincea parte si ultima. Este incheierea atat de […]

Read More